Sociaal Verhuurkantoor van Sint-Gillis

Mensen onderbrengen in tijdelijke woningen begint nu!

In het kader van de bestrijding van COVID-19 hebben we besloten om alle leegstaande en beschikbare woningen toe te wijzen aan de meest kwetsbaren, namelijk daklozen of zij die collectief gehuisvest zijn.


Overigens, omdat de nood zo hoog is, kondigen we met trots aan dat we een beroep hebben gedaan op ieders solidariteit en verschillende gratis tijdelijke onderkomens hebben kunnen onderhandelen om alleenstaanden en gezinnen een dak boven het hoofd te bieden.

Zo werd ons door COHABS een huis met 12 kamers, volledig gerenoveerd en ingericht, ter beschikking gesteld alvorens het zijn geplande bestemming zou krijgen. Er kunnen dus gezinnen in ondergebracht worden. Het integratieproces via een woning kan meteen opgestart worden in partnership met de vzw DIOGENES.

Al deze tijdelijke projecten werden bedacht om deel uit te maken van een integratie op lange termijn, waarbij al vele jaren straathoekwerk wordt verricht, met het vooruitzicht op een duurzame woonst.

We maken van de gelegenheid gebruik om al onze partners die ons steunden in het kader van COVID-19 te danken, hoewel ze ons ook het hele jaar door steunen.